Cum sa creezi o animatie in Photoshop

In jos

Cum sa creezi o animatie in Photoshop

Mesaj  N!K3 la data de Dum Apr 12, 2009 10:17 am

In acest tutorial vei invata sa animezi un text alternandu-i culorile. Fundalul va fi transparent ( lucru util pentru integrarea intr-o pagina web).

Pasul 1: Vom folosi atat Adobe Photoshop (CS2) cat si Adobe Image Ready (cu care vom anima textul). Vom incepe cu Adobe Photoshop. Am creat un document nou (File-New) cu dimensiunile 400×80, am ales Type Tool (tasta rapida: “T”) si am scris textul:

Pasul 2: Acum copiaza layer-ul: right click pe layer-ul text si alegem “Duplicate Layer”. Apasam dublu-click pe “T”-ul din stanga noul layer duplicat, astfel vom selecta tot textul si alegem culoarea rosie. Va arata asa:

Pasul 3: Selecteaza cele doua layer-e de text (SHIFT+click) apoi right-click si alege Rasterize. Fereastra de layer-e va arata asa:

Tot aici vom sterge layer-ul background. Click pe el si apasa Delete. In felul acesta fundalul va fi transparent.
Pasul 4: Salveaza fisierul (File- Save As) si alege denumirea text.psd (sa zicem). Acum vom intra in Adobe Image Ready (o varianta mai rapida ar fi File-Jump To- Image Ready , direct din Photoshop).
Pasul 5: Odata ce am intrat in Image Ready deschidem fisierul nostru: File-Open-text.psd, va arata asa:

Pasul 6: Acum ne ducem la fereastra “Animation” (daca nu apare, click pe Window-Animation) apasam pe butonul cu sageata din dreapta (incercuit in poza de jos) si alegem “Make frames from Layers”:

Pasul 7: Click pe primul cadru din stanga, apasam din nou pe butonul incercuit in poza anterioara si alegem “Tween”. Acum alege la parametri “Opacity” si un numar de 5 cadre (frames) precum in poza:

Pasul 8: Dupa ce ai apasat OK, vei vedea in fereastra “Animation” 7 cadre. Selecteaza-le (SHIFT+click) si sub oricare dintre ele vei putea apasa click pt a stabili durata dintre cadre. Eu am ales 0.1s ca in poza de jos:

Pasul 9: Animatia este gata. Poti apasa butonul play din fereastra “Animation”. Optional poti sa schimbi timpii sa vezi cum arata altfel. Daca ai terminat alege File-Save Optimized As.. si alege-i o denumire (ex: text.gif).
(animatia)

Pentru ca are fundal transparent incearca sa o pui pe un fundal rosu sau pe unul negru si-o sa vezi ce efect se obtine.
Acest tutorial este pentru versiunea CS2 sau mai jos a programului Photoshop. Pentru CS3 nu mai trebuie sa intrati in Adobe Image Ready, ci este suficient sa va duceti in meniul windows si sa alegeti animations.
avatar
N!K3
Admin
Admin

Status : Numaru meu de tel e:0720688570

Sus In jos

Re: Cum sa creezi o animatie in Photoshop

Mesaj  Vizitato la data de Dum Apr 12, 2009 2:43 pm

copyat :bball: :bball: :bball: :bball:

Vizitato
Vizitator


Sus In jos

Re: Cum sa creezi o animatie in Photoshop

Mesaj  N!K3 la data de Dum Apr 12, 2009 2:49 pm

XTRM ai capu rupt daca te prind nu te mai baga ca si u copii rupi forumgratuit
avatar
N!K3
Admin
Admin

Status : Numaru meu de tel e:0720688570

Sus In jos

Re: Cum sa creezi o animatie in Photoshop

Mesaj  Continut sponsorizat


Continut sponsorizat


Sus In jos

Sus

- Subiecte similare

 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum